Memberships

LOGO-DCRO
darpas-logo-transparant
LOGO-DCRO
AOPANL17

(Dutch)

Op 26 Oktober 2016 is DCRO opgericht. Het platform en de belangenvereniging van en voor gecertificeerde bedrijven in de commerciële dienstverlenende onbemande luchtvaart industrie.

Deze vereniging richt zich op het verruimen en vergroten van het werkgebied voor ROC houders binnen Nederland. Wij treden op als hèt aanspreekpunt voor deze belanghebbenden.

DCRO is gericht op het behartigen van uw belangen als ROC houder. Uw stem en mening is belangrijk voor de toekomst van onze dienstverlening.

link DCRO

(Dutch)

In april 2012 zijn enkele bedrijven bijeengekomen om het DARPAS initiatief op te richten: Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems. De Nederlandse branchevereniging voor professionele productie en gebruik van onbemande luchtvaartuig systemen (ook wel Drones, RPAS, UAS of UAV genoemd). Vanaf 22-11-2012 is de vereniging notarieel een feit.

Doelstelling van de vereniging is het behartigen van de belangen van leden die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling, productie, gebruik, dienstverlening en toepassingen van RPAS (drones) in Nederland.

link DARPAS

(Dutch)

BeUAS - De Belgische Federatie voor de Onbemande Luchtvaart Sinds 2012 vertegenwoordigt BeUAS de belangen van alle Belgische bedrijven en instellingen die actief zijn in de onbemande luchtvaartsector. BeUAS is zowel in het binnen- als buitenland actief om de onbemande burger luchtvaartsector te promoten en de integratie in het luchtruim te bevorderen.

link BeUAS

(Dutch)

AOPA (Aircraft Owners & Pilots Association) is de mondiale belangenbehartiger voor de General Aviation (GA)

Wereldwijd vertegenwoordigt AOPA ruim 400.000 vliegtuigeigenaren en piloten. Ook in Nederland komt AOPA al sinds 1978 op voor de belangen van de motorvliegers. Dankzij goede samenwerking met de andere vertegenwoordigers van de GA in Nederland, zoals de KNVvL (Luchtsporten), de NACA (commerciële GA),

link AOPA